Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Το παιχνίδι που θα αλλάξει τον κόσμο!

Το παιχνίδι αυτό δημιουργήθηκε από παιδιά  στο πλαίσιο του προγράμματος αγωγής στη συγχώρηση και φιλοδοξεί όπως είπε μία μαθήτρια....να αλλάξει τον κόσμο!
Με μια απλή παρατήρηση του ταμπλό βλέπει κάποιος πώς ξεκινάει και πώς τελειώνει η διαδικασία της συγχώρησης. Στην εκκίνηση υπάρχει μαύρο τοπίο, σύννεφα, κεραυνοί, λυπημένες φατσούλες...που δείχνουν τον θυμό που νιώθεις όταν σε αδικούν ή σου φέρονται άσχημα... Στην πορεία όμως του παιχνιδιού μαθαίνοντας τη διαδικασία της συγχώρησης τα χρώματα αλλάζουν, γίνονται φωτεινά και χαρούμενα. Εσύ αλλάζεις και χαμογελάς και αγκαλιάζεις και αγαπάς!
Για να περάσεις από όλα τα στάδια πρέπει να απαντήσεις σωστά σε κάποιες ερωτήσεις ή να έχεις τις ανάλογες συμπεριφορές, οπότε σου επιτρέπεται να προχωρήσεις παρακάτω...
Τις επόμενες μέρες που θα το παίξουμε θα σας πω τις εντυπώσεις μας και ...αν τελικά καταφέραμε να αλλάξουμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά...τον κόσμο!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Χτυπώντας" τις αδυναμίες και τα πάθη μας

  Ένα διαφορετικό bowling που δημιουργήθηκε με απλά υλικά (κουτάκια από γάλα και φύλλα αφρώδους υλικού) με το οποίο γίνεται προσπάθεια να &q...