Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Παιχνίδια ρίψεων


"Bowling" με ζωγραφισμένα μπουκάλια από χυμό


Ανακυκλώσιμα υλικά όπως πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια και πιατάκια, χαρτόκουτα, εφημερίδες, ρολά από χαρτί κουζίνας, ακόμη κι ένα ζευγάρι κάλτσες  μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κατασκευάσουμε  παιχνίδια των ρίψεων.
Οι ιδέες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές. Ξεκινήστε από αυτές, βάλτε τη φαντασία σας και φτιάξτε τα δικά σας παιχνίδια.





Μπάσκετ
Αν δεν έχουμε μπασκέτα εσωτερικού χώρου, μπορούμε να κατασκευάσουμε. Τα "μακαρόνια" της κολύμβησης είναι ένα πολύ εύχρηστο και ασφαλές υλικό. Με μια κορδέλα τη δένουμε στα χερούλια της ντουλάπας ή την κολλάμε με ταινία και είμαστε έτοιμοι για σουτάκια!






Αυτοσχέδια μπασκέτα






Ρίψη από κάτω με το ένα χέρι

  • "Bowling" Πλαστικά μπουκάλια από γάλα ή από χυμό, αν θέλουμε τα ζωγραφίζουμε κιόλας, θα παίξουν τον ρόλο των κορίνων του bowling. Ορίζουμε μία απόσταση από την οποία θα εκτελούμε τη ρίψη και παίζουμε χρησιμοποιώντας ό,τι μπαλάκια έχουμε.
  • "Στόχος" Χαρτόκουτα διάφορα που τα κόβουμε και τα ζωγραφίζουμε κατάλληλα, κουτιά ή καλάθια αποθήκευσης ακόμη και μπολ της κουζίνας μπορούν να μετατραπούν σε στόχους. Παίζουμε ρίχνοντας στον στόχο μπαλάκια πλαστικά ή φτιαγμένα από μαλλιά πλεξίματος ή ακόμη και κάλτσες διπλωμένες σαν "σακουλάκι" ή καπάκια πλαστικά.
  • "Κρίκοι του λούνα παρκ" Ένα ρολό κουζίνας κολλημένο σε μια βάση μπορεί να γίνει ο κύλινδρος για να πετάμε τα κρικάκια που θα κατασκευάσουμε από χάρτινα πιάτα, αφαιρώντας τους το κέντρο. 
  •  "Πόσο μακριά, πόσο δυνατά" Τοποθετούμε στεφάνια ή κάνουμε γραμμές με χαρτοταινία και εκτελώντας ρίψη από κάτω με μπαλάκια ή σακουλάκια (είναι καλύτερα για το συγκεκριμένο παιχνίδι γιατί δεν κυλάνε) στοχεύουμε ανάλογα. 
  • "Γκρεμίζω τον πύργο" Φτιάχνουμε έναν πύργο με ποτηράκια πλαστικά και ρίχνουμε με τη σειρά για να δούμε ποιος μπορεί να ρίξει τα περισσότερα  με μία βολή.


"Καρχαρίας" από κουτί πίτσας και "ψαράκια" από μαλλιά πλεξίματος 



"Πόσο μακριά, πόσο δυνατά"
"Γκρεμίζω τον πύργο"



 

Καλή διασκέδαση!!!

1 σχόλιο:

"Χτυπώντας" τις αδυναμίες και τα πάθη μας

  Ένα διαφορετικό bowling που δημιουργήθηκε με απλά υλικά (κουτάκια από γάλα και φύλλα αφρώδους υλικού) με το οποίο γίνεται προσπάθεια να &q...